V Poprade začali rekonštruovať pamätníky obetiam druhej svetovej vojny

08.09.2005 Poprad

Poprad 8. septembra (TASR) - Rekonštruovať pamätníky obetiam druhej svetovej vojny začali dnes v Poprade. Sekcia verejnej správy ministerstva vnútra vyhovela...
Poprad 8. septembra (TASR) - Rekonštruovať pamätníky obetiam druhej svetovej vojny začali dnes v Poprade. Sekcia verejnej správy ministerstva vnútra vyhovela žiadosti mesta a pridelila na opravu pol milióna korún.

Práce zabezpečuje Oblastný reštaurátorský ateliér v Levoči. Ako prvý začali opravovať pomník SNP pri letisku Poprad-Tatry. Obnova si vyžiada 200 tisíc korún a termín dokončenia stanovili do 15. septembra. Oprava pomníka padlých sovietskych vojakov v parku pri železničnej stanice bude stáť 300 tisíc korún.
Podľa primátora Popradu Antona Danka okrem rekonštrukcie samotných pomníkov chce mesto upraviť aj ich okolie. \"Týka sa to najmä pomníku v parku pri železničnej stanici. Celý park čaká obnova, \" doplnil.
Už o niekoľko dní začnú v ňom orezávať stromy a zhadzovať budú aj hniezda havrana čierneho. Cez park prechádza k železničnej stanici veľa obyvateľov i návštevníkov Popradu. Priestor treba podľa primátora upraviť tak, aby sa stal oddychovou zónou a súčasne dôstojným pamätným miestom.
 

Vyberte región

mark